DJEČACI “B” OSVOJILI 15. MJESTO NA ZAVRŠNICI PRVENSTVA HRVATSKE

7 lip

Tekst napisao: Igor Stubičar

Dječaci rođeni 2006. godine i mlađi, pod stručnim vodstvom trenera Stubičara i pomoćnog trenera Pranjića, od 01. do 04. lipnja sudjelovali su na Završnici prvenstva Hrvatske koja se održavala u Umagu. U konkurenciji 20 najboljih ekipa iz Hrvatske osvojili su solidno petnaesto mjesto. U nekim trenucima nedostajala je doza sreće i koncentracije pa da konačni plasman bude još bolji. Unatoč tome možemo biti jako zadovoljni kako su se dječaci borili i način na koji su prezentirali rad koprivničke Škole rukometa s obzirom da im je ovo prvo veliko natjecanje u velikom rukometu nakon prelaska sa mini rukometa, kao i njihovo prvo duže odvajanje od kuće na četiri dana.

Sveukupno su odigrali sedam utakmica te ubilježili tri pobjede i četiri tijesna poraza.

U prvom kolu mladi Koprivničanci su s 10:13 (4:8) poraženi od drugoplasirane ekipe regije Središte, PPD Zagreb, koja je na kraju osvojila četvrto mjesto na Završnici.

U drugom kolu istim rezultatom 10:13 (4:6) upisan je i drugi poraz u grupi od ekipe Viro iz Virovitice. Nešto slabijom igrom u obrani kroz cijelu utakmicu nismo uspjeli uhvatiti priključak i eventualno preokrenuti rezultat.

U trećem kolu dolazi i prva pobjeda u grupi protiv ekipe Poreča rezultatom 6:11 (4:3). Prvo poluvrijeme bilo je u znaku tehničkih grešaka na obje strane, no u nastavku naši mladi rukometaši odlično su igrali u obrani i strpljivom igrom u napadu i praćeni odličnim navijanjem s tribina, zasuženo došli do prve pobjede na Završnici koja je otvorila nadu za prolazak u drugi krug natjecanja.

U posljednjoj utakmici skupine C, protiv ekipe Maksimir Pastele, za prolaz dalje trebala nam je pobjeda od dva gola razlike. Utakmica je bila napeta do samog kraja, protivnici iz Zagreba su ipak bili spretniji i pobijedili rezultatom 11:10 (5:5). Nada za prolaskom dalje i borba za ulazak u 1/4 finale je i dalje matematički tinjala, ali na kraju ipak Poreč nije uspio u zadnjoj utakmici skupine pobijediti ekipu Virovitice i tako nama omogućiti prolaz dalje.

Osvojivši četvrto mjesto u skupini C s jednom pobjedom i tri poraza, krenuli smo u razigravanje od 12-20 mjesta. Uslijedila je prva utakmica s ekipom Olimpije iz Vodica u kojoj smo kontrolirali igru i na momente imali i do pet golova prednosti. Pred kraj je došlo do laganog opuštanja pa je krajnji rezultat bio 14:12 (8:6) za naše dječake. Ovom pobjedom ušli smo u razigravanje od 13-16 mjesta.

U sljedećoj utakmici susreli smo se s ekipom Trsata iz Rijeke. Dobrim otvaranjem utakmice stvorili smo prednost od četiri gola prednosti, ali do kraja prvog poluvremena uspjesi smo prosuti tu prednost i vratiti protivnika u utakmicu. Treba spomenuti da je u 22. minuti susreta Udovičić dobio možda i prestrogo direktni crveni karton što je i ujedno usmjerilo utakmicu na stranu Riječana. Imali smo na kraju priliku za neriješeno i odvesti utakmicu do lutrije sedmeraca, ali nismo uspjeli realizirali zadnji napad.

Posljednji dan Završnice PH, u utakmici za petnaesto mjesto u konkurenciji dvadeset najboljih ekipa u Hrvatskoj naši mladi rukometaši pobijedili su ekipu Opatije rezultatom 14:9 (7:2). Utakmicu smo kontrolirali od samog početka te u nijednom trenutku pobjeda nije bila upitna.

Treba pohvaliti sve dečke, pokazali su veliku borbenost na terenu, dobili su jedno veliko iskustvo s obzirom da je po prvi puta organizirana Završnica prvenstva Hrvatske za tako mladi uzrast i posebno možemo biti ponosni na način na koji su prezentirali koprivničku Školu rukometa. Pred nama je još puno rada, nastavljamo s treninzima do kraja lipnja, a onda idemo na zasluženi odmor.

Zahvaljujem svim igračima iz generacije 2006./07., pomoćnim trenerima Ivanu Ružiću i Antoniju Pranjiću na stručnom radu, trenerici vratara Eleni Galkini koja odlično radi sa vratarima, tajniku kluba Marku Sinkoviću koji je na Završnici bio zadužen za kompletnu organizaciju naših aktivnosti i članu uprave Zdravku Premcu na podršci i pomoći. Veliko hvala našim vjernim navijačima, roditeljima, koji su nam bili ogromna podrška u svim utakmicama.

Također, zahvalio bih se sponzorima i donatorima koji su nam pomogli u financijskoj organizaciji puta i smještaja, a to su Grad Koprivnica, Belupo, JVP Koprivnica, DVD Koprivnica, Agrobiotest, KTF Tahotrans, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Daspin, La.Sa.Da, Švenda građenje, MDT-PAK, SuperPrint, Zona TRI, Rukometni savez Koprivničko-križevačke županije i svim ostalima.

Za Koprivnicu – Hangar 18 na završnici prvenstva Hrvatske 2017. godine nastupili su: Tetec, Mikulić, Šprem, Galkin; Đuranek 2, Grubić 2, Golčić 12, Mikulčić 11, Premec 8, Udovičić 12, Švenda 16, Kranjčec 1, Kovačić 7, Milošević 5, Toth 1, Veh 2, Pranić 3. U stručnom stožeru bili su glavni trener Igor Stubičar, pomoćni trener Antonio Pranjić, tehniko Marko Sinković i član uprave Zdravko Premec.



Utakmice u skupini:

RK Koprivnica – Hangar 18 – RK PPD Zagreb 10:13 (4:8)

RK Koprivnica – Hangar 18 – RK Viro Virovitica 10:13 (4:6)

RK Poreč – RK Koprivnica – Hangar 18              6:11 (4:3)

RK Maksimir Pastela – RK Koprivnica – Hangar 18 11:10 (5:5)

Razigravanje od 12. do 20. mjesta:

RK Koprivnica – Hangar 18 – RK Olimpija 14:12 (8:6)

RK Trsat – RK Koprivnica – Hangar 18 14:13 (8:8)

Utakmica za 15. mjesto:

RK Koprivnica – Hangar 18 – RK Opatija 14:9 (7:2)

KONAČNI POREDAK NA ZAVRŠNICI PRVENSTVA HRVATSKE 2017. GODINE:

  1. RK Rudar
  2. RK Polet
  3. RK Rugvica
  4. RK PPD Zagreb
  5. RŠ Karlovac
  6. RK Ivančica Ivanec
  7. RK Maksimir Pastela
  8. RK Solin
  9. RK Dubrava
  10. RK Viro Virovitica
  11. MRK Dugo Selo
  12. MRK Čakovec
  13. RK Trsat
  14. RK Daruvar
  15. RK Koprivnica Hangar 18
  16. MRK Opatija
  17. RK Olimpija
  18. RK Bjelovar
  19. RK Poreč
  20. MRK Umag

NAJBOLJI POJEDINCI TURNIRA:

Lijevo krilo: Franko Pomper (MRK Dugo Selo)
Lijevi vanjski: Fran Martinko (RK Rudar)
Srednji vanjski: Fran Kokot (RK Polet)
Desni vanjski: Denis Medjaković (RK Rugvica)
Desno krilo: Petar Šprem (RK PPD Zagreb)
Kružni napadač: Fran Vicić (RK Rugvica)
Vratar: Mihael Bartolić (RK Rudar)
Najbolji obrambeni igrač: Stjepan Gajšak (RK PPD Zagreb)
Najbolji strijelac: Mario Vrgoč (RK Solin)
Najkorisniji igrač i najbolji igrač turnira: Fran Martinko (RK Rudar)
Trener pobjedničke ekipe: Iva Martinko (RK Rudar)